Gradski odbor Srpske demokratske stranke Prijedor obilježio je danas tri decenije postojanja i svoju krsnu slavu Petrovdan.

Tim povodom delegacija stranke predvođena predsjednikom GO SDS Prijedor Milanom Tubinom položila je vijence kod centralnog spomen-obilježja borcima odbrambeno-otadžbinskog rata “Za krst časni” te kod spomen biste doktora Jovana Raškovića, osnivača SDS-a.

–Danas na Petrovdan obilježavamo 30 godina postojanja SDS-a, stranke koja je postavila temelje naše Republike Srpske i u amanet nam ostavila da je čuvamo i pazimo. Kao Gradski odbor SDS-a uzeli smo na sebe veliki teret da, uz određene političke partije, pomognemo našem gradu da krene u bolju i svjetliju budućnost. Zajedno sa privrednicima, novinarima i svim građanima, mi ćemo pomoći našem Prijedoru da ga izgradimo onakvim kakav nam treba, te se potruditi da naša omladina ostane na ovim prostorima – rekao je Tubin.

On je dodao da će kao narodni poslanik tražiti od Vlade RS da tretira Prijedor ravnopravno kao i druge lokalne zajednice.

–Da nas Vlada ne kažnjava, nego da nam pomogne. U tom pravcu ćemo ići u budućnosti, prema boljem životu građana – poručio je Tubin.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom, prijedorski SDS je ove godine slavu obilježio skromnije, bez okupljanja za slavskom trpezom.

Osveštanje i lomljenje slavskog kolača priređeno je u holu Pozorišta Prijedor.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com
Foto – Facebook – SDS Prijedor