potpisani ugovori za nove stipendije (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potpisao je danas ugovore sa 118 učenika i studenata koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz budžeta grada Prijedora za tekuću akademsku i školsku godinu.

“Mislim da je ovo vrlo značajno i za naš grad koji na ovaj način dobija sigurnu budućnost u mladim i obrazovanim ljudima, a i za ove mlade ljude kojima je ovo stimulans i pomoć da mogu realizovti svoje planove i ciljeve u oblasti obrazovanja”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je veliki interes bio za konkurs za stipendije jer se prijavilo 428 kandidata od kojih je 349 ispunjavalo uslove.

“Iako iznos stipendije od 120 KM za studente i 70 KM za učenike nije veliki, ipak pomaže učenicima i studentima da pokriju nešto od troškova tokom godine”, dodao je Pavić.

U budžetu grada za 2015. godinu za stipendije je planirano 350.000 KM, a osim novih stipendista, s kojima su danas potpisani ugovori, grad nastavlja da stipendira i dosadašnje stipendiste koji su za to ispunili uslove, te je ukupan broj stipendiranih učenika i studenata veći od 400.

Spisak odobrenih stipendija se nalazi OVDJE

Spisak studenata i učenika koji zadovoljavaju uslove nalazi se OVDJE

Spisak studenata i učenika koji ne zadovoljavaju uslove nalazi se OVDJE

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
potpisani ugovori za nove stipendije (2) potpisani ugovori za nove stipendije (3) potpisani ugovori za nove stipendije (4) potpisani ugovori za nove stipendije (5) potpisani ugovori za nove stipendije (6) potpisani ugovori za nove stipendije (7) potpisani ugovori za nove stipendije (8) potpisani ugovori za nove stipendije (9)