Redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za utorak, 14. jul, izjavio je danas Srni predsjednik gradskog parlamenta Ajdin Mešić.

“Na dnevnom redu je 14 tačaka i 16 prijedloga iz imovinsko-pravnog referata”, rekao je Mešić nakon sastanka sa rukovodstvom Gradske uprave i sa šefovima odborničkih klubova.

Prema njegovim riječima, pred odbornicima će se naći dva kreditna zaduženja, od kojih jedno kratkoročno, a jedno za infrastrukturu, te niz rješenja koja utiču na privredu, infrastrukturu i prostorno uređenje i od kojih zavise investicije.

“Poslovnik propisuje da unutar pet dana predsjednik Skupštine ima pravo da zakaže sjednicu u roku kraćem od uobičajenih sedam dana, a uz obrazloženje hitnosti sazivanja sjednice”, pojasnio je Mešić.

On je naglasio da je hitnost opravdana činjenicom da od proglašenja vanredne situacije u martu nije održana nijedna redovna sjednica Skupštine grada Prijedora.

“Usaglasili smo se da se amandmani na predloženi dnevni red dostave do ponedjeljka, 13. jula, do 10.00 časova”, rekao je Mešić.

Početak sjednice zakazan je za 8.30 časova.

SRNA