Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske oduvijek je imalo dobru saradnju sa Oštrom Lukom i tako će se i nastaviti, izjavila je danas ministar Senka Jujić prilikom posjete ovoj opštini.

“Razgovarali smo o problemima sa kojima se opština susreće. Ovdje je načelnik mlada osoba, put im je težak, ali djela potvrđuju uspješan rad. Ima još dosta toga da se uradi”, rekla je Jujićeva novinarima u Oštroj Luci.

Ona je dodala da opština ima transfer od Ministarstva od 91.000 KM i da može aplicirati za grantove za unapređenje lokalnog razvoja.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Jujićeve, ocjenjujući da je proteklih godina saradnja opštine i Ministarstva bila izuzetna i da se nada da će takva biti i ubuduće.

“Upoznali smo ministra o svim problemima i obrazložili strategiju razvoja opštine koja je upravo završena i koja ima cijeli niz projekata za period do 2027. godine, a najvažniji su izgradnja vodovoda u mjesnim zajednicama koje su najnaseljenije, zgrada opštine i objekat za vatrogasce, crveni krst i civilnu zaštitu”, rekao je Stanar.

On je najavio da će se na narednoj sjednici Skupštine opštine naći i rebalans opštinskog budžeta za ovu godinu i poručio svim budžetskim korisnicima da mogu biti mirni i da je stanje u budžetu stabilno uprkos smanjenim prihodima usljed pandemije.