Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, izvršeno je testiranje 134 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 16 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o šest muških i 10 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 10 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Banjaluke i Istočne Ilidže, tri iz Sokoca, dvije iz Šamca i jedna iz Istočnog Novog Sarajeva.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi i muškarcu starije i srednje životne dobi iz Teslića i Istočnog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.609 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 131 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.380 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.982 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 122, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 86.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.166 osoba, a nadzor je završen kod 38.219 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske