Turistička organizacija grada Prijedor pozvala je Prijedorčane da učestvuju u projektu “Posjeti i osjeti Kozaru” i iskoriste novootvorenu autobusku liniju do Nacionalnog parka “Kozara”.

Direktor gradske Turističke organizacije Amira Ganić rekla je da su organizovani prvi odlasci po promotivnoj cijeni karte, bez plaćanja ulaznice u Nacionalni park “Kozara”.

Ona je dodala da je ova kampanja pokrenuta s ciljem ublažavanja posljednica epidmije kovida-19 u turističkom sektoru, a da osim Nacionalnog parka “Kozara” i “Autotransporta” u njenoj realizaciji učestvuje i Planinarsko društvo “Klekovača”.

Ganićeva je rekla da svi akteri kamapanje smatraju da će nova autobuska linija zaživjeti, jer ima dosta ljudi koji su zainteresovani, ali nisu u mogućnosti organizovati sopstveni prevoz.

Linija će sutra, kao i svake nedjelje do kraja avgusta, krenuti u 9.00 časova sa autobuske stanice, prolazi kroz Kozarsku i Ulicu Milana Vrhovca u naselju Urije, a potom kroz naselja Čirkin polje, Orlovce, Končare, Crniće i Kozarušu ka Kozarcu gdje po redu vožnje stiže u 9.20 časova.

Cijena karte Prijedor-Mrakovica u jednom pravcu je tri KM, a povratna četiri KM, a cijena karte Kozarac-Mrakovica je dvije KM u jednom pravcu, a tri KM povratna.

Povratak sa Mrakovice je u 16.00 časova.

SRNA