avaz-nepoznata lica pucala na psa (2)Sanda Ilinčić, mještanka naselja Tukovi kod Prijedora, policiji je prekjuče oko 13 i 30 prijavila da su N.N. lica iz vatrenog oružja teško ranila njenog jednogodišnjeg psa.

– Kad sam stigla kući ugledala sam bukvalno lokve krvi u svom dvorištu i nakon tog teško ranjenog psa. To je bio šok. Ne znam zbog čega su pucali na njega, jer je riječ o izuzetno mirnom psu koji se igra s djecom- kaže Sanda. Dodaje da se sve dogodilo na lokalnom putu nadomak dvorišta njene porodične kuće. I u trenutku kad je u kući bila samo Sandina baka.

– Ona je teško pokretna, no rekla mi je da je s prozora vidjela dva niža muškarca. Dva puta su pucali. Potom je vidjela psa koji trči i zapinje. Teško je ranjen, pun je sačme koju treba izvaditi. Bio je veterinar i rekao je da će preživjeti – kaže Sanda koja pretpostavlja da je na njenog psa pucano iz lovačke puške.

Marija Matić, portaporol CJB Prijedor rekla je da je policija “potvrdila navode prijave i da se istraga nastavlja”.

Kako saznajemo o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva iz Banjaluke, područna kancelarija u Prijedoru, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela mučenja ili ubijanja životinja.

Dnevni avaz

Vezane vijesti

PISMO PRIJEDORČANKE KOJOJ SU NEPOZNATE OSOBE PUCALE U PSA: DOZOVIMO SE PAMETI, ODBACIMO ORUŽJE I SPASIMO ŽIVOTE
http://www.prijedordanas.com/?p=14955

avaz-nepoznata lica pucala na psa (1) avaz-nepoznata lica pucala na psa (3) avaz-nepoznata lica pucala na psa (4)