Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 30.06.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica N.T. iz Oštre Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnesen je i izvještaj protiv lica R.K. i R.N. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Pronevjera“.

Osumnjičeni N.T. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Prijedora, prilikom podnošenja zahtjeva za produženje registracije tri autobusa, uz prateću dokumentaciju, priložio uplatnice za uplatu naknada javnih prihoda, koje su zaprimljene i ovjerene u poslovnici banke, iako na žiro računu firme nije bilo novčanih sredstava kojim bi se predmetne uplate realizovale.

Na ovaj način osumnjičeni je oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 897,00 KM, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist za preduzeće u istom iznosu.

Osumnjičena lica R.K. i R.N. iz Novog Grada se terete da su kao odgovorna lica privrednog društa, zaposleni u radnoj jedinici Dobrljin, u periodu od 2014. do 2016. godine, protivpravno prisvajali pokretnu imovinu privrednog društva, koja im je bila povjerena na radu, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.352,20 KM, ujedno oštetivši privredno društvo za isti iznos.

PU Prijedor
Foto – ilustracija