Odbornici Jovana Panić, Sanja Rađenović i Slavko Švraka poručili su da će se žaliti stranačkim organima zbog odluke GO SDS Prijedor da ih isključi iz ove stranke.

Nakon što ova tri odbornika juče nisu došla na zasjedanje Skupštine grada Prijedora na kojoj je trebalo da se razmatra i imenovanje na gradske funkcije kadrova SDS, sinoć je Gradski odbor SDS na svom fejsbuk profilu objavio da su ove odbornike isključili iz stranke.

Jovana Panić, koja je do sada bila šefica Kluba SDS u prijedorskoj Skupštini, tvrdi da su odbornici uredno najavili svoje odsustvo predsjedniku Skupštine.

Ona je navela da su materijal za dnevni red sjednice odbornici dobili prije osam dana i da u njima nije bio prijedlog imenovanja Maje Stojić-Dragojević ispred SDS na mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora.

– Žao mi je jer je Maja Stojić-Dragojević ispala kolateralna šteta. Ova situacija u SDS ne traje od juče već dvije, tri godine, znate da nam je Tubin zabranio korištenje prostorija stranke, imena i simbola stranke, donsio je neke disciplinke odluke i sankcije i sad postavljam pitanje gospodinu Tubinu iz čega je on to nas isključio – navela je Panićeva.

Odbornica Sanja Rađenović kaže da SDS ima statut i disciplinski pravilnik u kojima postoje razlozi za isključenje i postupak isključenja.

– Razlozi su teža povreda statuta ili programa SDS, djelovanje suprotno stavovima SDS, nepoštovanje i neizvršavanje odluka organa SDS. Ja ne vidim gdje smo mi prekršili jedan od tih razloga da bismo mi bili isključeni. Za svaku aktivnost isključenja mora biti procedura, moramo da znamo ko je pokrenuo taj postupak i koji su razlozi. Mi nismo uostalom ni članovi nikakvog organa GO SDS tako da nemamo iz čega biti isključeni, mi moramo biti upoznati sa tim i izjasniti se da bismo bili isključeni. To je još jedna igrarija u režiji Milana Tubina – smatra Rađenovićeva.

Ona je dodala da će se odbornici obratiti predsjedništvu SDS kada dobiju odluku o isključenju.

Odbornik Slavko Švraka je izjavio da je narodni poslanik Milan Tubin samoizabrani predsjednik.

– Njegov izbor za predsjednika GO je dovela u pitanje i komisija čija je uloga bila da utvrdi činjenično stanje izbora. Član Komisije bila je i Maja Stojić-Dragojević. Komisija je ustanovila niz propusta i grešaka i falsifikovanja potpisa – tvrdi Švraka.

On je dodao da su se odbornici zbog prošlogodišnjeg sklapanja koalicije Tubina sa SNSD obraćali predsjedniku i predsjedništvu stranke i dodao da nikada niko iz vrha stranke nije poručio odbornicima sa kim da sklapaju koalicije.

– Predsjedništvo je u novembru odlučilo da nema koalicija sa SNSD, a Milan Tubin je to uradio mimo odluka predsjedništava i glavnog odbor – tvrdi on.

On je dodao da su ova tri odbornika sa jučerašnjeg zasjedanja izostala iz privatnih razloga.

– Član sam SDS 30 godina i treba da me isključi neko ko je juče došao u stranku. Tubinovim dolaskom SDS je prepolovila broj glasova u Prijedoru. Tubin je iz kase SDS preuzeo na opštim izborima 7.500 glasova, a ostavio je četiri. U čitavoj izbornoj jedinici je preuzeo 15.500 galsova, a ostavio je devet. To su podaci, a on se i dalje vodi kao pobjednik na ovom dijelu – naveo je Švraka.

On tvrdi da nisu tačni navodi da je sjednici GO sinoć prisustvovalo 43 članova.

– Prema informaciji od ljudi koji su bili na sjednici bilo je ukupno 25 osoba u prostoriji. Ta sjednica nije imala kvorum da može odlučivati po bilo kom osnovu – tvrdi on.

Švraka ističe da ova tri odbornika ne osjećaju krivicu što juče nije usvojen dnevni red sjednice jer je bilo 26 prisutnih odbornika što je dovoljno da zasjeda Skupština.

– Bez ikakvih razloga smo oklevetani. Nas troje samo branimo sjaj SDS, njen grb i zastavu i 30 godina njenog postojanja – naveo je Švraka.

EuroBlic-srpskainfo.com