Aleksandar Miljuš (SNSD) je neposredno pred početak sjednice Skupštine grada Prijedora pisanim saopštenjem obavijestio javnost da podnosi ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora.

-Ostavku podnosim iz razloga političke odgovornosti prema partiji kojoj pripadam i odgovornosti prema predsjedniku partije gospodinu Miloradu Dodiku. Ujedno je ovo i politički i moralni čin uvažavanja građana Prijedora koji su mi dali povjerenje u prethodnim izborinim ciklusima i kao običnim i jednostavnim ljudima članovima i simpatizerima SNSD sa kojima mi je uvijek bilo najdraže dijeliti sva dešavanja na političkoj sceni u Prijedoru – naveo je on.

Miljuš je dodao da je javnost upoznata sa tim da je u proteklih nekoliko sedmica došlo do prekompozicije skupštinske većine u gradskom parlamentu i da njegova politička opcija više nije dio vlasti.

-Razloge za ovo treba po meni tražiti unutar rukovodstva gradske organizacije SNSD Prijedor, koja je svojim nepromišljenom i traljavom politikom dovela do ovoga i pokidala sve konekcije sa dugogodišnjim koalicionim partnerima u protekle dvije godine-smatra Miljuš. On se zahvalio gradonačelniku Prijedora na odličnoj i profesionalnoj saradnji koja je po njegovom mišljenju pokazala kako treba da funkcionišu odnosi gradonačelnika i njegovog zamjenika u jednoj lokalnoj zajednici.

-Zahvalnost upućujem i svim kolegama i radnicima Gradske uprave grada Prijedora na gotovo istim segmentima dobre i profesionalne saradnje, kao i svim predstavnicima drugih političkih partija na što sam posebno ponosan, jer mislim da je to bila moja politička sposobnost da razgovaram, sarađujem i uz međusobno uvažavanje doprinosim stvaranju mirnijeg političkog ambijenta u gradu, a ne urušavanja pozicija i ambijenta gradske organizacije SNSD, kako to žele da prikažu u lokalnom rukovodstvu – naveo je Miljuš. On se zahvalio i medijima na korektnom praćenju njegovog rada u proteklom periodu.

-I na kraju čestitam unaprijed nekome ko će preuzeti ovu dužnost, uz napomenu da jedini fokus njegovog rada budu grad Prijedor i građani grada Prijedora – zaključio je Miljuš.

Podsjećamo, prethodno je 28. maja prijedorski SNSD razriješio Miljuša svih stranačkih funkcija, nakon što je ovu partiju napustio zamjenik predsjednika Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević i kao samostalni odbornik pridružio se novoj skupštinskoj većini koju predvodi DNS.