Turistička agencija “Vuković” iz Prijedora pripremila je za svoje putnike tri turistička paketa u kojima je moguće iskoristiti turističke vaučere Vlade Republike Srpske.

“Pozivamo građane da iskoriste pravo na turistički vaučer u vrijednosti od 100 KM i nadamo se velikom odzivu. Kreirali smo tri posebne ponude sa po četiri noćenja i polascima iz Prijedora i Banjaluke i vjerujem da se svaki građanin može pronaći u nekoj od njih”, rekla je Srni rukovodilac prijedorske poslovnice ove agencije Bojana Vuković.

Agencija “Vuković” se već 5. juna prijavila na poziv Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske da učestvuje u projektu turističkih vaučera namijenjenih punoljetnim građanima Srpske za podršku domaćem turizmu.

“Cijena paketa Trebinje-Grad Sunca-Dubrovnik-Mostar je 139,90 KM po osobi plus vaučer. Termini putovanja su 8. i 29. juli, te 12. avgust. Za paket Višegrad-Andrićgrad-Mokra Gora-Zlatibor-Tjentište imamo termine 15. juli i 12. avgust i cijena po osobi je 139,90 KM plus vaučer. Ponuda za Banju Vrućicu uključuje velnes sadržaje i obilazak manastira Liplje, cijena je 149 KM po osobi plus vaučer, a polazak je 29. jula”, pojasnila je Vukovićeva.

Ona je dodala da je za svaki od paketa definisana i cijena doplate za djecu u zavisnosti od uzrasta i da se detaljne informacije o svakoj od ovih ponuda nalaze na sajtu “Prevoz Vuković” /prevozvukovic.com/.

Turistička agencija “Vuković” za sada je jedini poslovni subjekat iz Prijedora koji se prijavio za učešće u projektu turističkih vaučera. Sa poslovnicama u Kozarskoj Dubici i Prijedoru za proteklih 13 godina od male firme koja je u početku pružala samo usluge prevoza izrasla je u respektabilnu regionalnu turističku agenciju.

Osim prevoza, nudi i usluge organizacije i realizacije turističkih aranžmana, šoping tura, specijalizovanih putovanja, ekskurzija, dječijih kampova, škole u prirodi i fakultativnih izleta uz licencirane turističke vodiče, te školske ekskurzije, đečije kampove i školu u prirodi. Ima vozni park od sedam visokoturističkih autobusa i do sada je realizovala aranžmane u 16 zemalja i na 30 destinacija.

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin Srpske koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije u ugostiteljskom objektu izvan mjesta prebivališta.

SRNA