U posljednja 24 časa registrovano je pet novih lica iz Prijedora koja su pozitivna na virus korona, isto koliko i prethodnog dana, saopšteno je iz prijedorskog Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju nakon današnje sjednice Štaba navodi se da je trenutno 26 lica pozitivno na virus korona, do sada se 48 lica oporavilo, a 12 je preminulo.

U kućnoj izolaciji su 94 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 1.953.

U kovid bolnici u Prijedoru je 16 lica iz Kostajnice, osam iz Prijedora, dva iz Kozarske Dubice i jedno lice iz Novog Grada

Štab je, zbog povećanog broja slučajeva, obavezao sva pravna i fizička lica i preduzetnike da se u potpunosti pridržavaju mjera Republičkog i Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, prije svega ograničenja javnog okupljanja, držanja fizičke distance, nošenja zaštitne maske, mjera dezinfekcije i higijene prostorija, kao i mjera lične higijene.

“Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području Prijedora da intenzivno vrše kontrolu sprovođenja mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona Republičkog i Štaba za vanredne situacije grada”, navodi se u saopštenju.

SRNA