Na našu adresu je stiglo pismo-demant Prijedorčanina Gorana Radakovića, vlasnika popularnog ugostiteljskog objekta “Intermeco” u našem gradu.

On se u ovom demantu, objavljenom na ličnom Facebook profilu te u grupi Caffe Intermezzo Prijedor osvrnuo na prilog BN TV.

U nastavku u cijelosti prenosimo pomenuti demant.

Demant

Svako vrijeme ima svoje breme. Ovo naše vrijeme dodatno je opteretila pandemija virusa korona. Nikome nije lako. Najteže je onima koji su izgubili svoje najmilije, i sa njima smo u mislima svakodnevno kada se ističe bilans žrtava virusa korona. Nije lako ni oboljelima, ali ni onima koji, pridržavajući se propisanih mjera, pokušavaju da rade i obezbijede egzistenciju za sebe i svoje porodice. Ono što mene kao građanina ovog grada i malog privrednika zabrinjava su ljudi koji svim silama nastoje da nam bude još gore i nikako mi nije jasno zašto to čine. Tragajući za odgovorom, od juče se pitam kome je cilj da nešto što je pozitivno mora da padne na dno. Naime, na BN televiziji koja se gleda i na području Prijedora, juče je u informativnim emisijama osvanuo prilog iz našeg grada gdje se pojavljuju neke informacije vezane za epidemiološku situaciju, koje su u suprotnosti sa nekim podacima koji su saopšteni u drugim medijima. A da zlo bude veće, ne navodeći ime, već samo da je „kako smo nezvanično saznali u jednom poznatom prijedorskom ugostiteljskom objektu zaraženo je čak čitavo osoblje“ i vidi se slika objekta „Intermeco“.

Veoma teške riječi u jednoj informativnoj emisiji. Moram da kažem da prema, u ovom slučaju zvaničnoj informaciji, kompletno osoblje pomenutog ugostiteljskog objekta broji 15 radnika.

I svi su sinoć bili, nakon tog tv priloga, na svom radnom mjestu.

Ovim putem želim da javno demantujem da je u prikazanom i kako je navedeno „poznatom ugostiteljskom objektu“ zaraženo ijedno lice il članovi njihovih porodica. Nije sramota biti bolestan u vrijeme pandemije, ali je sramota širiti neprovjerene informacije i dovoditi u neprijatnost osoblje, a i naše redovne goste.

Za pomenutu televiziju slijedi tužba, a za autora priloga i privatna tužba za ovo neprimjereno postupanje i nanošenje nesagledivih posljedica kako za mene lično, tako i za sve zaposlene u ovom objektu.

Naš ugostiteljski objekat jeste poznat i prepoznatljiv, jer iako nije navedeno njegovo ime, slika je bila dovoljna da se zaposleni, kao prepoznatljiva lica, neugodno osjećaju na drugim mjestima u gradu.

Nije mi jasno koji je bio motiv da se plasira, ova slobodno mogu reći gnusna laž, ali vjerujem da će pravda pobijediti i da će istina izaći na vidjelo. Ni sanjao nisam da mi se ovo može dogoditi u mom gradu, ali sada vidim da je sve moguće.

Iskreno se nadam da ćemo uskoro pobijediti koronu, ali i sve one koji zarad nekog svog interesa mrze ljude i žele im zlo.

Naše goste pozivamo da slobodno navrate do nas, jer znaju gdje smo,a vjerujte svi smo tamo, živi, zdravi i nasmijani, spremni da vas ugostimo i da zajedno provodimo vaše slobodno vrijeme. Neće nas slomiti ni poraziti, a može ih samo biti sram.

Goran Radaković