Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za majke beba rođenih na 16.maj – Dan grada i 7.juni kada je ove godine obilježena slava grada-Sveta trojica Duhovi.

Gorana Marjanović je na Dan grada 16.maj rodila sina Andreja.

Ona se nakon prijema zahvalila na pažnji i poklonima koje je dobila za bebu dodajući da je bila iznenađena ovim pozivom za prijem kod gradonačelnika.

“Nismo očekivali ovaj poziv i poklone i prijatno smo iznenađeni uz činjenicu da smo i mi na neki način obilježili ovaj praznik grada”, kazala je Marjanovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je novinarima izjavio da se u vrijeme pandemije virusa korona Gradska uprava vraća redovnim ,ali i lijepim dužnostima kakva je bila i ova današnja aktivnost.

“Naš običaj je bio da svake godine održimo Konferenciju beba na našem malom gradskom trgu, ali u uslovima vezanim za epidemiju to nismo mogli ove godine uraditi, ali smo majke, odnosno djecu rođenu na Dan grada i slavu darivali danas prigodnim poklonima, kakav nam je bio običaj svih godina unazad, a planiramo da to uradimo i vezano za Vidovdan”, rekao je Đaković.

On je bebama i njihovim roditeljima poželio da mirno žive bez obzira na epidemiju koja nam se dešava ističući da je ovo jedna od naljepših dužnosti i poslova koji se obavljaju u Gradskoj upravi.

Na prijemu su bile i Milijana Vučenović, majka Helene rođene 16.maja i Jovana Guskić, majka Nađe Došenović rođene 7.juna na Duhove.

www.prijedorgrad.org