Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za osam prosvjetnih radnika koji su učestvovali u nastavnom programu učenje na daljinu i u znak zahvalnosti uručio im po 200 KM.

Đacima je putem malih ekrana nastavu predavala i učiteljica iz Osnovne škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana kod Prijedora Marina Knežević.

Ona se zahvalila roditeljima i učenicima koji su potpuno nespremni ušli u ovaj proces rada, kao i sami prosvjetni radnici.

-Ministarstvo prosvjete i kulture RS je donijelo dobru odluku da se krene sa ovim, međutim, zaista veliki tim ljudi je morao da stane iza toga, prije svega, učitelji, nastavnici i profesori rukovođeni savjetnicima Republičkog pedagoškog zavoda, i tako da smo morali sve to da organizujemo i realizujemo. Bilo je teško, zaista, radili smo volonterski zato što je sve prelazilo van naših 40 časovnih radnih nedelja i radili smo i kasno noću i tokom vikenda, ali prepuni entuzijazma i sa željom da naši učenici uspješno savladaju gradivo, i nadamo se da smo uspjeli-izjavila je Kneževićeva.

Ona je dodala da rad pred kamerama nije bio ono na šta su učitelji navikli.

-U suštini nadamo se da je to bilo dobro za roditelji i učenike, ističem za roditelje jer su oni morali da se nađu pogotovo za ove manje uzraste kojima predajemo i pomognu djeci da savladaju nastavno gradivo-rekla je Kneževićeva.

U nastavi na daljinu učestvovala je i jedna od omiljenih učiteljica iz prijedorske Osnovne škole “Petar Kočić” Vesna Zekanović.

Ona poručuje da je ovo za učitelje bilo veliko i nesvakidašnje iskustvo.

-Teškoće su bile velike, dok nismo uspostavili kontakte sa svom djecom i organizovali nastavu, ali djeca su se dobro snašla, roditelji su pomogli i nisu izostali rezultati. Nije bilo strašno pred kamerama zamislila sam da su djeca sa druge strane i to je bilo dovoljno-tvrdi Zekanovićeva.

Gradonačelnik Milenko Đaković podsjetio je da je u vrijeme epidemije korona virusa zaustavljen rad velikog broja institucija među kojima su i škole.

-Desila se novina u procesu učenja naših đaka i predavanju učitelja, nastavnika i profesora. Iz Prijedora je u tu svrhu angažovano osam prosvjetnih radnika koji su vrijedno radili, bili su lica sa ekrana, ali i pružali podršku i završen je taj posao. Odlučio sam da naše učitelje pozovem i da im se zahvalim za njihov trud u vrijeme epidemije kojim su pomogli da naši učenici stiču znanja jer to je budućnost ovog grada i poželio sam im dalji uspješan rad-izjavio je Đaković.

On je naveo da je za ove nastavnike grad obezbijedio i simbolične novčane nagrade.

-Pored riječi zahvalnosti koje im upućujemo, nagradićemo ih sa po 200 KM jednostavno da osjete da je grad zadovoljan što su dali doprinos našim đacima u sticanju novih znanja-rekao je Đaković.

www.prijedorgrad.org