Udruženje građana “Kozara Ultra Trail” iz Banja Luke, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u Prijedoru 18.6.2020.godine.

Kao što je poznato, Kozara Ultra Trail u Prijedoru, tačnije na planini Kozari, već nekoliko godina organizuje veliku sportsku trkačku manifestaciju koja okuplja trkače iz regiona ali i svijeta.

“Ovim pokazujemo da smo društveno odgovorna organizacija i da, pored toga što promovišemo sport, zdrave navike i stilove života, mi podstičemo ljude da budu humani i da pomažu jedni drugim. Nadamo se da ćete podržati našu akciju i da ćemo ovim humanim gestom dobrovoljnog davanja krvi nekom zaista spasiti život”, navodi se u saopštenju iz ovog Udruženja.

ISTRČI AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Pozivamo sve trkače i ljude dobre volje da nam se pridruže kako bismo zajedno obilježili Svjetski dan dobrovoljnih davalaca.

KADA? 18.6.2020. godine
GDJE? Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Služba Prijedor.

Ukoliko želite biti dio ove akcije i svojim humanim gestom spasiti nečiji život javite nam se na email doniramkrv@trail.ba.
Molimo sve zainteresovane osobe da se jave na ovaj e-mail kako bismo ih uputili u našu akciju kao i dali smjernice o tačnom vremenu akcije.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što akciju organizujemo i u Prijedoru, jer, kao što znate, jedan od naših najvećih trkačkih događaja održava se upravo u ovom gradu.
Akcija u Prijedoru će biti organizovana dan prije naše akcije u Banjaluci jer upravo naša prva trka jeste održana u Prijedoru.

Dobrovoljni davaoci krvi su od presudnog značaja za rad Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Cilj svake zemlje je da obezbijedi dovoljne količine sigurne krvi i komponenti krvi iz vlastitih izvora za potrebe transfuziološkog liječenja pacijenata. Kako se radi o lijeku humanog porijekla, za koga, zasad, nema zamjene, ovaj cilj predstavlja nacionalni interes.

koordinator
+38765 470 744
doniramkrv@trail.ba
Nedeljko Gavranović