Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica da se u potpunosti pridržavaju mjere zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, ograničenja rada ugostiteljskih objekata, zabrane takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i uslova određenih za rad organa i subjekata koji vrše javna ovlaštenja.

Republički organi uprave i organi jedinice lokalne samouprave obavezani su da organizuju rad tako da ograniče broj osoba koje mogu da uđu i borave u prostorijama organa, održavaju rastojanje između građana od najmanje dva metra i preduzmu mjere dezinfekcije i pojačane higijene.

“Obavezuju se kontrolni i nadzorni organi da vrše redovne kontrole subjekata kojima je odobreno obavljanje djelatnosti u cilju obaveznog sprovođenja mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu”, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba.

Navodi se da je bolnica “Doktor Mladen Stojanović” počela sa primjenom brzih testova na virus korona za pacijente koji se primaju na bolničko liječenje.

“U toku prethodnog dana izvršeno je testiranje 22 pacijenta od kojih su svi bili negativni na novi virus korona”, navodi se u saopštenju.

SRNA