pavic-jovicic-vasic-pelkicMinistar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ocijenio je danas da je stanje bezbjednosti prijedorske regije na zadovoljavajućem nivou, te naglasio da MUP i dalje prati dešavanja u Federaciji BiH i preduzima mjere iz svoje nadležnosti zajedno sa vlastima u Prijedoru da bi prilike ostale povoljne.

Jovičić i direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić u Prijedoru su danas razgovarali o aktuelnoj situaciji sa gradonačelnikom Markom Pavićem i načelnikom prijedorskog Centra javne bezbjednosti /CJB/ Vojislavom Pelkićem.

Pavić je rekao da Prijedor poštuje prava građana na slobodu izražavanja i mišljenja i da u ovom gradu nisu ugrožene niti institucije, ni funkcionisanje vlasti.

“Mislim da smo jedan od rijetkih primjera, koji je to u praksi pokazao, gdje se vidjelo da to ima efekata. Nastaviću da razgovaram sa svim građanima Prijedora radi rješavanja onoga što je na zakonu zasnovano i realno. Meni je izuzetno drago što policija tu praktično nema posla, jer je ovo jedan politički dijalog i nadam se da će se na tome i završiti”, rekao je Pavić.

SRNA