Kenan Topolović produžio je ugovor sa FK “Rudar-Prijedor” Prijedor na još dvije godine. Ovaj perspektivni čuvar mreže se pridružio žuto-plavima u januaru ove godine.

Kenan Topolović je rođen 3. marta 1998. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatska. Član je mlade selekcije Reprezentacije BIH U21, a 5. juna 2019. je debitovao i za seniorski tim Reprezentacije BIH u prijateljskoj utakmici protiv sastava Malte (0-0). Kao omladinac, branio je za sarajevske rivale – Sarajevo i Željezničar, kao i za hrvatsku Cibaliu iz Vinkovaca, gdje je otpočela njegova seniorska karijera. Prije Rudar-Prijedora, Topolović je bio čuvar mreža i Interu iz Zaprešića, Borcu iz Banjaluke i ekipi Zrinjskog iz Mostara.

Povodom produžetka saradnje sa Rudarom, Topolović je izjavio: “Želim se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju i nastavku saradnje na još dvije godine, kroz koje želim prije svega ostvariti klupske ciljeve, a to je povratak u Premijer ligu BiH. Što se ličnih ambicija tiče, nadam se da ću dobrim igrama u klubu, zadržati svoje mjesto u Reprezentaciji BIH.”

rudar-prijedor.com