Policija je uhapsila L. I. (52) iz Dervente zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške ranio poznatog lopova Ratka Pantoša (42) iz Prijedora, dok je obijao kuću njegovog brata u mjestu Polje kod Dervente, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Provalnik je na liječenju u Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju, a Policijska uprava Doboj, navela je da im je ovaj slučaj prijavljen pet minuta iza ponoći.

– Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je L.I. uočio nepoznato lice koje provaljuje u kuću njegovog brata u Polju. U prijavi se navodi da je L.I. pokušao da zadrži na licu mjesta provalnika do dolaska policije, ali nije uspio – saopštila je PU Doboj.

Dodali su da je odmah nakon prijave na teren izašla ekipa koja je zatekla L.I. te je u blizini uočila tragove krvi.

– Tom prilikom policajci su došli do saznanja da je L.I. pucao u pravcu osobe koja je izvršila provalu. Patrola policije Policijske stanice Derventa u naposrednoj blizini je pronašla nepoznato lice koje je imalo prostrijelnu ranu u predjelu noge, njemu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Derventa odakle je isto prevezeno u dobojsku bolnicu – rekli su u policiji.

Istakli su da su na na licu mjesta pronađeni i predmeti koje je provalnik pokušao ukrasti, a policija je pronašla i pušku iz koje je L.I. pucao.

“Glas” saznaje da je nakon identifikacije utvrđeno da je ranjeni provalnik Ratko Pantoš, poznati kriminalac iz Prijedora. On ima podeblji dosije i osuđivan je zbog teških krivičnih djela, a nalazio se i na međunarodnim potjernicama.

Između ostalog, prije nekoliko godina na području Šamca, Modriče i Teslića provalio je u više kuća i ukrao novac i zlato u vrijednosti 37.500 maraka.

Glas Srpske
Foto – Interpol