Svi učenici Muzičke škole “Savo Balaban” u Prijedoru oslobođeni su plaćanja participacije za jun, jednako kao što su bili oslobođeni i plaćanja te obaveze za april i maj, izjavio je danas direktor ove škole Aljoša Novaković.

“Ovu odluku je, kao i za prethodna dva mjeseca, donio Aktiv direktora muzičkih škola Republike Srpske sa željom da se na prvom mjestu izađe u susret roditeljima koji su usljed vanrednih okolnosti ostali bez posla i na drugom mjestu da se pokaže humanost”, rekao je Novaković danas Srni.

Prema njegovim riječima, ova odluka biće sprovedena u svih 12 muzičkih škola u Republici Srpskoj, a onlajn nastava će se i dalje redovno održavati.

“Roditelje učenika koji nisu izmirili obaveze po ovom osnovu za period prije 1. aprila pozivamo da to učine prije preuzimanja svjedočanstava. Roditeljima koji su plaćali unaprijed prenosi se preplaćen iznos za narednu školsku godinu”, naveo je Novaković.

On je najavio da će se upis djece u pripremni razred i upis pripremaca u prvi razred osnovne muzičke škole obavljati od 22. do 26. juna.

Muzičku školu “Savo Balaban” u Prijedoru pohađaju 343 osnovca i 40 srednjoškolaca. U ovoj školskoj godini u pripremni razred upisano je 80 đaka, što je najviše od 1955. godine, kada je škola nastala.

SRNA