U Prijedoru je u poslednja 24 sata virusom korona zaražen jedan Prijedorčanin (62), dok je jedan stariji onkološki pacijent (92) preminuo u bolnici “Doktor Mladen Stojanović”.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković poručio je da nije utvrđeno na koji način je novi zaraženi Prijedorčanin došao u kontakt sa virusom.

– U Prijedoru su 22 osobe pozitivne na virus korona, 21 osoba se oporavila i nažalost, 12 je preminulo. Pod nadzorom su 32 osobe, a 1.887 je izašlo iz nadzora-rekao je on.

Đaković je saopštio da su svi studenti koji su testirani na virus korona negativni.

– U prijedorskoj bolnici je 15 pacijenata na kovid odjeljenju, 12 iz Prijedora, i po jedan iz Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada. Jedna osoba je u izolaciji, radi se o zdravstvenom radniku za kojeg se čeka se rezultat-naveo je on.

Đaković kaže da su u poslednja 24 sata zbog nenošenja maske kažnjena dva Prijedorčanina. On je poručio da će dezinfekcija javnih površina biti nastvaljena kada se steknu vremenski uslovi.

– Objektivno, epidemija jenjava, ali imamo zaostatke ili pojave koje i dalje treba tretirati. Život se značajno vraća u normalu, moramo se svi uključiti u rješavanje velikih ekonomskih problema koji su nastali kao posljedica prekida rada i komplikacija u vrijeme pandemije virusa korona-zaključio je on.

EuroBlic-srpskainfo.com