Gradonačelnik Prijedora MIlenko Đaković posjetio je porodicu Stojnić iz Petrovog Gaja koja je prije tri mjeseca dobila tri sina, Strahinju, Sergeja i Alekseja.

Njihovi roditelji, Nataša i Siniša Stojnić ne kriju oduševljenje što su nakon Marije koja ima dvije godine i osam mjeseci, 20. februara ove godine postali ponosni roditelji još tri dječaka.

Nataša priznaje da je posla više, ali kao i svaka majka sve svoje obaveze izvršava na vrijeme.

– Dobro je, isto je kao sa jednim djetetom, ali sve ide malo brže, nije toliko teško. Marija kaže da je braća slušaju, u početku je samo malo bilo ljubomore, ali u suštini dobro je sve-ističe ona.

Nataša je zahvalila gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, koji je danas i posjetio porodicu Stojnić,a kao i na prigodnim poklonima i kolicima za trojke.

-Mnogo nam znači ova posjeta. Isti dan kada sam rodila trojke gradonačelnik je pozvao supruga i pitao šta je najpotrebnije. Mi smo izrazili želju da nam kupi kolica, što je on odmah učinio, naručena su sledeći dan, hvala mu od srca na tome i ovoj posjeti od porodice Stojnić-rekla je ponosna majka.

Oduševljenje zbog sreće koju samo retki dožive ne krije ni otac trojki Siniša Stojnić.

– Presrećni smo! Jeste velika obaveza i ima posla oko njih, ali hvala Bogu, sve je uredu, napreduju, rastu. Izdržavati ih jeste teško i velika je obaveza, ali ide nekako-kaže on.

Siniša koji je po zanimanju frizer navodi da nema redovna novčana primanja, te da bi uz stalno zaposlenje bilo lakše izdržavati ćerku i tri sina.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da su trojke u porodici Stojnić jedna od ljepših informacija za čitav grad na Sani.

-Porodica je srećna, ali i mi građani grada Prijedora smo izuzetno srećni jer nije česta prilika da se vidi da se u jednoj porodici rode trojke, tri prelijepa dječaka. U svakom slučaju, mi smo planirali posjetu ranije, ali rođeni su neposredno prije epidemije korone. Uspjeli smo kupiti kolica i pripremili smo poklone, ali nastupio je period epidemije, sačekali smo da se epidemija smiri i da obiđemo porodicu i poželimo im mnogo sreće u životu, jer zaista je velika stvar i rijetko se dešava da se trojke rode i zato cijeloj porodici, posebno malim dječacima želim srećan i dugovječan život, da u zdravlju i veselju rastu u svojoj porodici, a da ovo bude radost cijelog grada Prijedora-poručio je Đaković.

Zanimljivo je da su se u blizini kuće porodice Stojnić nastanile rode koje su na betonskom stubu svile gnijezdo. Mještani kažu da roda ima na još nekim mjestima u Petrovom Gaju. Ostaje da se vidi da li su rode predznak da će biti još biti radosti koju donose bebe u nekoj od kuća u Petrovom Gaju.

www.prijedorgrad.org