Policijska uprava Prijedor u periodu od 27. do 31.05.2020. godine, realizovala je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila.

Tokom petodnevne akcije, u direktnoj kontroli, ukupno su kontrolisana 172 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih, sankcionisan je 171 učesnik, a svim počiniocima prekršaja, na licu mjesta, uručeni su prekršajni nalozi.

Od ukupnog broja sankcionisanih, 161 učesnik je sankcionisan zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 10 zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Od broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, zbog prekoračenja brzine kretanja od 21 do 30 km/h sankcionisano je 30 vozača, dok je za prekoračenje brzine kretanja preko 30 km/h sankcionisano 7 vozača. Za počinioce ovih prekršaja, osim novčane kazne i kaznenih bodova, predviđeno je i izricanje zabrane upravljanja motornim vozilom, u trajanju od jednog, odnosno dva mjeseca.

Na području Policijske uprave Prijedor, u okviru preventivnih i represivnih mjera, radarskim uređajima „Trucam“, kontinuirano se vrši kontrola brzine kretanja vozila, kako bi se usmjerenim aktivnostima doprinijelo bezbjednom ponašanju učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu i da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja vozila, jer samo odgovornim ponašanjem mogu zaštititi sebe i druge učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija