Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 28.05.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica S.V. iz Prijedora i S.K. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je S.V. počinio krivična djela “Prevara”, “Falsifikovanje isprave” i “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, a lice S.K. krivično djelo “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni S.V., 2019.godine, u autokući u Sarajevu, kupio vozilo marke „Pasat“ koje je po ugovoru platila lizing kuća iz Sarajeva, sa kojom je osumnjičeni prethodno sklopio ugovor o finansijskom lizingu, a potom je pribavljajući ugovor o komisionoj prodaji, koji mu je omogućio osumnjičeni S.K. kao ovlašteno lice autokuće, bez predočavanja dokumentacije o sačinjenom lizing poslovnom odnosu, u Prijedoru izvršio registraciju vozila na svoje ime.

Na ovaj način osumnjičeni S.V. je, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu vrijednosti vozila od 10.500,00 KM, pričinio štetu lizing preduzeću.

PU Prijedor
Foto – ilustracija