U proteklom periodu Vodovod je izvršio nabavku 1.300 nadogradnji za daljinsko očitanje za sekundarne vodomjere u kolektivnim objektima stanovanja i 30 nadogradnji za daljinsko očitanje zonskih vodomjera. Ugradnjom navedenih nadogradnji, očitanje će biti moguće izvršiti čak iz vozila ili sa ulice u neposrednoj blizini objekta, što će donijeti ne samo mnoge uštede, nego će očitanje biti pouzdano, brzo i tačno.

Prošlog petka Vodovod je krenuo u akciju zamjene sekundarnih vodomjera u stambenim zgradama po ulazima u naselju Raškovac, gdje je uspješno zamijenjeno sedam vodomjera i montirani uređaji za daljinsko očitanje.

U narednom periodu Vodovod će najmanje dva puta sedmično vršiti zamjenu sekundarnih vodomjera po ulazima, a potrošači će unaprijed biti obaviješteni u kom vremenskom periodu će biti izvođeni radovi.

Ovom prilikom molimo potrošače da omoguće pristup vodomjeru u navedenom vremenskom periodu. U slučaju da iz nekog razloga potrošač nije u mogućnosti da obezbijedi pristup, potrebno je da dođe u službu za razvoj u zgradi Vodovoda ili da se javi na broj telefona 052 237 483.

Planirano je da se aktivnosti na ugradnji 1.300 vodomjera sa uređajima za daljinsko očitanje završe do kraja 2020. godine.

Vodovod Prijedor