Danas u podne, FK “Rudar-Prijedor” iz Prijedora je dogovorio nastavak saradnje sa pet mladih igrača na kojima će se graditi budućnost našeg kluba. U pitanju su sljedeći igrači: Mile Kovačević, Mario Sajak, Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Sergej Dojčinović.

Ugovore u trajanju od 3 godine potpisali su Kovačević Mile (rođen 2000. godine), Sajak Mario (rođen 2000. godine) i Marmat Danilo (rođen 2001. godine). Bilbija Dragan (rođen 2002. godine), juniorski reprezentativac BiH, produžio je vjernost klubu do 2023. godine, a Dojčinović Sergej (rođen 2000. godine) potpisao je ugovor na dvije godine, sa mogućnošću produžetka saradnje za još godinu dana.

Kovačević i Bilbija su svoje prve fudbalske korake napravili u našoj omladinskoj školi, Marmat se klubu pridružio 2015. godine, a Sajak 2016. godine. Svi oni su, nakon odličnih partija u juniorskoj selekciji našeg kluba, zaslužili da zaduže dres prvog tima i nagrađeni su višegodišnjim ugovorima.

Dojčinović je svoj razvojni put započeo u omladinskim selekcijama banjalučkog Borca, a sezonu 2018/2019. proveo je u juniorima NK Dinamo iz Zagreba. U našem klubu je od septembra prošle godine.

Ovim povodom, predsjednik Upravnog odbora Darko Milunović je izjavio: “Nastavljamo sa aktivnostima koje smo najavili u prethodnom periodu. Potpisali smo višegodišnje ugovore sa našim mladim igračima (2000. godište i mlađi), koji predstavljaju budućnost naseg Kluba. Ovim potezom, pokazujemo da vjerujemo u njihove kvalitete, a cilj je da stvorimo bazu od domaćih igrača, koju ćemo nadograditi igračima koji nam nedostaju. Mogu da najavim da će biti još novih potpisa u narednom periodu.”

I sami igrači nisu krili svoje oduševljenje. Danilo Marmat je izrazio svoje zadovoljstvo izjavivši: “Drago mi je sto nastavljam saradnju sa svojim voljenim klubom. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i kompletne uprave. Uz naporan rad i trud nadam se Premijer ligi BiH sledeće sezone i što više publike na našem gradskom stadionu.” Dragan Bilbija je, takođe, dodao: “Zahvalan sam klubu i upravi što pružaju šansu nama mladima i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Na nama je da nastavimo da radimo i što spremniji dočekamo početak sezone.”

rudar-prijedor.com