Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u protekla dva dana nije bilo novih slučajeva zaraze u Prijedoru i zamolio građane da nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu.

“Stanje bez novooboljelih se nastavlja. Svi pokazatelji govore o potencijalnom smirivanju epidemije na ovom prostoru. Molim građane da poštuju mjere, jer struka kaže da virusa još ima među nama”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon 55. sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo je da je u kućnoj izolaciji 49 lica, da je 1.868 izašlo iz zdravstvenog nadzora, a da je u kovid bolnici 12 pacijenata iz Prijedora i po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice i da su svi stabilnog zdravstvenog stanja, dok su u izolaciji u ovom odjeljenju dva lica za koja se očekuju testovi.

“U protekla dva dana 19 lica je sankcionisano zbog nenošenja zaštitne maske. Situacija na tržištu je stabilna. Dezinfekcija se nastavlja u skladu sa potrebnim mjerama”, dodao je Đaković.

Od početka pandemije broj zaraženih lica iz Prijedora je 52. Trenutno aktivnih slučajeva je 22, oporavljenih 19, a umrlih 11.

SRNA