Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 27.05.2020. godine, na osnovu operativnih informacija o posjedovanju vatrenog oružja, od lica G.V. iz Prijedora, oduzeli su poluautomatsku pušku M-59 sa pripadajućim metkom kalibra 7,9mm.

Istog dana, u nastavku aktivnosti usmjerenih na otkrivanje nedozvoljenog posjedovanja vatrenog oružja, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres stambenog objekta i pomoćnih prostorija koje koristi lice R.B. iz Prijedora, kom prilikom je pronađen i oduzet puškomitraljez, 65 puščanih metaka kalibra 7,9mm i 7,62mm, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

Oduzeti predmeti deponovaće se u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica G.V. i R.B., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija“.

PU Prijedor