Aktuelni potpredsjednik Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević, donio je odluku o prestanku članstva u Savezu nezavisnih socijaldemokrata.

Svojevrstan dopis i obrazloženje ove odluke on je danas uputio Gradskoj organizaciji SNSD Prijedor.

Istovremeno, on je uputio dopis predsjedniku Skupštine grada Prijedora u kojem ga obavještava da sa današnjim datumom napušta Klub odbornika SNSD-a i da će svoje dalje političko djelovanje u Skupštini nastaviti kao samostalni odbornik.

Kako bi otklonio sve moguće “priče” i javnosti na uvid stavio svoje razloge, Goran Dragojević nam je dostavio dokument o prestanku članstva u Savezu nezavisnih socijaldemokrata a možete ga pročitati u nastavku.

Prestanak članstva u Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)

Poslije dugo razmišljanja, analizirajući sve argumente za i protiv, donio sam po mene vrlo tešku i emotivnu odluku da napustim SNSD i da svoj politički rad nastavim kao samostalni odbornik u Skupštini grada Prijedor do kraja mandata.

Kao jedan od najprepoznatljivijih članova Gradskog odbora SNSD u Prijedoru, predsjednik najvećeg mjesnog odbora Čirkin Polje, sa najboljim rezultatom, suočen sam sa situacijom nepovjerenja, nerazumijevanja i nepoštovanja.

Sve je počelo 13.02.2019.godine kada je SNSD preuzeo ulogu nosioca promjena Skupštinske većine i kreiranja politike Skupštine i odnosa u Gradu Prijedoru. Kao odani član stranke nisam imao ništa protiv toga, uvjeren da je konačno došlo vrijeme da SNSD zauzme značajniju ulogu u kreiranju politike u Prijedoru i pokaže građanima da poslije dugo godina neprikosnovene vlasti DNS-a u Prijedoru može bolje i drugačije.

Međutim, pokazalo se da to nije bio cilj, nego ostvarivanje interesa uskog dijela članstva SNSD, a kadrovska politika je više išla u korist drugih, a na štetu SNSD-a. Morala se platiti cijena onima koji su podržavali tu većinu.

Vama je vrlo dobro poznato da ste me svjesno isključili iz procesa odlučivanja, iako sam kao predsjednik MO i potpredsjednik Skupštine grada imao šta reći za dobrobit i funkcionisanje SNSD-a.

Žao mi je zbog velikog broja članova i simpatizera SNSD-a, ali ja više jednostavno ne mogu da trpim sve greške i ponašanje koje je jedan uski krug ljudi napravio, kako u kadrovskoj politici, tako i donošenju čitavog niza odluka na sjednicama Skupštine grada koje nisu bile utemeljene na Zakonu, što su potvrdili i sudski organi.

Za sve ima granica do koje čovjek može ići: Ja sam odlučio da više ne mogu podržavati tu i takvu politiku.

Zahvaljujem Vama se na saradnji i nadam se da je samo Bog sudac koji može razumjeti sa čime se čovjek sve mora nositi. Ja sam odlučio da više ne mogu i neću biti dio te i takve politike.

Goran Dragojević