U Prijedoru u posljednja 24 časa nema novih zaraženih osoba korona virusom, ali su tokom vikenda utvrđene još četiri pozitivne osobe dok su tri preminule.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je izjavio da su ove četiri nove osobe zaražene korona virusom zdravstveni radnici i pacijenti bolnice “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora.

Podsjetio je da su dvije osobe preminule u bolnici u Prijedoru, a jedna u UKC i naveo da je riječ o starijim ljudima koji su bili onkološki pacijenti.

– Ovog trenutka imamo 24 osobe pozitivne na virus korona, 17 je oporavljenih i nažalost, 11 iz Prijedora je preminulih. 68 osoba je pod zdravstvenim nadzorom, a 1.846 je izašlo iz nadzora. Jutrošnji rezultati testova su negativni, a odnose se na ljude iz bolnice i Doma zdravlja, zdravstvene radnike i pacijente – rekao je on.

Đaković je dodao da je u bolnici na kovid odjeljenju 16 pacijenata pozitivnih na korona virus.

– Od čega je 12 iz Prijedora, dva su iz Kozarske Dubice i po jedan iz Kostajnice i Novog Grada. I svi su stabilnog zdravstvenog stanja. U izolaciji trenutno nema pacijenata – kaže Đaković.

On je naveo da je pojačana kontrola inspekcija u vezi sa snabdjevanjem prehrambenim proizvodima. Đaković je saopštio da je u prijedorski Crveni krst iz Republičkog Crvenog krsta stiglo 100 litara dezinfikacionog sredstva za opštu bolnicu iz Prijedora. Poručio je da se dezinfekcija nastvalja u kontinuitetu dok god za to postoje uslovi.

– Ostale su mjere nošenja zaštitne maske, fizičkog rastojanja od dva metra i pojačane higijene – naveo je Đaković u svom upozorenju građanima.

EuroBlic-srpskainfo.com