pekijaPripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, pod vođstvom šefa stručnog štaba Zorana Bujića, teku po planu i do tančina osmišljenom programu.

Sklapa se mozaik igračkog kadra, još uvijek je nepoznanica da li će se vratiti vezista Nermin Hodžić, koji je u Hrvatskoj, jer postoji mogućnost da nastavi karijeru u susjednoj zemlji.

-Treniramo punim intenzitetom, noge su još uvijek „teške“, a privikavamo se i na način rada novog šefa struke. Najvažnije je da smo svi zdravi, a pohvalio bih i odličnu atmosferu, što nam daje uvjerenje da ćemo spremni dočekati proljećna iskušenja – naglasio je pouzdani štoper Nemanja Pekija.

Izvjesno je da će „rudari sa Sane“ od 15. do 25. februara boraviti u toplijim krajevima, ali još nije poznata destinacija na kojoj će obaviti ovaj dio priprema.

Poznati su i rivali u kontrolnim utakmicama.

-Prvotimci će u subotu, 31.januara odmjeriti snage u Sanskom Mostu sa prvoligašem FBiH Podgrmečom, a 4. februara bićemo domaćini u Prijedoru ili Ljubiji bihaćkom Jedinstvu. Potom slijedi megdan u Novom Gradu protiv prvoligaša RS Slobode (7. februar), a 14. protivnik će biti Borac iz Kozarske Dubice, dok za „generalku“ na Gradskom stadionu, 28. februara, još nije poznato ime kluba – rekao je sekretar zeleno-crnih Zijad Čanić.

N.Đerić/A.Drakulić