Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je nakon perioda samoizolacije testiran na prisustvo virusa korona, da je juče dobio negativan rezultat i da od danas nastavlja sa radom.

“Izvršio sam svoju funkciju osjećaja prema ljudima da nikoga ne dovedem u situaciju potencijalnog straha zbog situacije u kojoj sam se ja našao. Ali, evo, sve je završeno dobro i kod mene je negativan test i ljudi sad mogu sa mnom opušteno raditi”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Broj trenutno zaraženih lica iz Prijedora je 25, broj oporavljenih 13, a broj umrlih osam. U kućnoj izolaciji je 387 lica, 1.511 je izašlo iz zdravstvenog nadzora, a u kovid bolnici je 13 pacijenata iz Prijedora, tri iz Oštre Luke, te po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice.

“Na odjeljenju za izolaciju su dva pacijenta čiji se testovi čekaju da se vidi da li su zaraženi ili nisu”, naveo je Đaković.

On je dodao da u protekla 24 časa nije bilo zabilježenih kršenja zabrane kretanja niti kršenja obaveze nošenja maske, da je tržište uredno snabdjeveno i da se opšta dezinfekcija nastavlja i dalje i na javnim površinama i u objektima javnih institucija, kao i na svim mjestima koja Štab odredi.

SRNA