glas-bibliotekaNarodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” ove sedmice svim osnovcima i srednjoškolcima omogućiće besplatno učlanjenje, najavila je direktor ove ustanove Mara Ećim.

“Time ćemo obilježiti praznik posvećen Svetom Savi, prosvjetitelju i zaštitniku školstva. Biće to nedjelja Svetosavlja, od danas do 31. januara”, rekla je Ećimova Srni.

Tokom cijele godine besplatno se mogu učlaniti djeca predškolskog uzrasta i učenici prvih razreda osnovnih škola, nezaposleni, ratni vojni invalidi i invalidi rada, supruge i djeca poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, dobrovoljni davaoci krvi, kao i lica koja daruju određene količine knjiga ovoj biblioteci.

“Upravni odbor je usvojio prijedlog direktora i radnika da se ove kategorije oslobode plaćanja članarine zbog generalno teške ekonomske situacije, kao i da cijene članarina za sve ostale kategorije ostanu jednake prošlogodišnjim, a da se u sedmici Svetosavlja, osim osnovcima, omogući besplatno učlanjenje i svim srednjoškolcima”, dodala je Ećimova.

Godišnja članarina za zaposlene i vanredne studente je 15 KM, za djecu školskog uzrasta i redovne studente 10 KM, a za penzionere pet KM.

Radno vrijeme biblioteke je svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova i subotom od 8.00 do 13.00, dok je radno vrijeme gradske čitaonice od 8.00 do 18.00 časova zimi, odnosno do 19.00 časova ljeti.

SRNA
Foto – Glas Srpske