Goran Bijelić (57) uhapšen je zbog sumnje da je sinoć pucao na kuću komšije u selu Ništavci kod Prijedora, a zatim i na policiju, saznaje Srpskainfo.

Tokom sukoba koji je trajao cijelu noć policija je takođe pucala na Bijelića, ali na sreću niko u ovom incidentru nije povrijeđen.

Okončana drama kod Prijedora: Naoružani muškarac se predao – VIDEO

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je policiji sinoć oko 20 časova telefonom prijavljeno da jedna osoba pucanjem iz vatrenog oružja ugrožava ljudske živote i imovinu.

– Na lice mjesta upućena je policijska patrola koja je potvrdila novode iz prijave i utvrdila da na porodičnoj kući postoji više oštećenja nastalih od vatrenog oružja, a u jednoj prostoriji našla projektil koji je razbio prozor – pojasnio je Vujanović.

Dodao je da je nakon prikupljana preliminarnih podataka utvrđeno iz kojeg pravca su došli pucnji i patrola se uputila u tom pravcu.

Drama kod Prijedora: Muškarac pucao na policiju i komšiju, u hapšenju učestvovali SAJ i Despot – FOTO

– Policajci su se predstavili i pozvali vlasnika da izađe da bi se utvrdilo okolnosti zbog čega je došlo do incidenta Međutim nakon predstavljanja policajaca, ta osoba je ispalila više hitaca prema policajcima i tom prilikom povukao se u porodičnu kuću i zabranio pristup – kaže Vujanović.

Prema njegovim riječima u ovoj kriznoj siutaciji bili su pripadnici PU Prijedor i Jedinice Žandarmerije, a od strane Ministarstva unutrašnjih poslova angažovana je i Specijalna antiteroristička jedinica, kao i pregovorački tim.

– Nakon blokade terena, a u ranim jutarnjim časovima ta osoba je lišena slobode. Blokada je trajala preko devet časova. Ovom prilikom moram pohvaliti angažovanje policijskih službenike koji su iskazali visok stepen profesionalizma i sadejstva sa drugim jedinicima i tom prilikom sačuvani su životi ljudi koju su bili uključeni u sukob, ali i policajaca – poručio je Vujanović

On je dodao da se još ne zna motiv, ali da je uhapšeni od ranije bio poznat po incidentima.

Brojne policijske snage u Ništavcima kod Prijedora: Naoružani muškarac pucao u komšiluku pa se zatvorio u kuću

Potvrdio je da je policija uzvratila kada je napadač pucao na njih, ali da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

EuroBlic-srpskainfo.com