Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš izjavio je danas da je u posljednja 24 časa registrovano troje novozaraženih iz ovog grada, a riječ je o pacijentima koji se nalaze na liječenju na internom odjeljenju prijedorske bolnice.

“S petka na subotu smo imali još dva novozaražena lica, od kojih je jedno medicinska sestra i jedno pacijent. Oni su već bili u izolaciji”, rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru nakon 48. sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, ukupan broj lica iz Prijedora od početka epidemije je 38, od kojih je 20 trenutno zaraženih, 12 oporavljenih i šest umrlih.

“U kućnoj izolaciji su 302 lica, 1.462 su izašla iz zdravstvenog nadzora, a u kovid bolnici jutros je 10 pacijenata iz Prijedora, te po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Oštre Luke i Kostajnice”, naveo je Miljuš.

Miljuš je rekao da je tokom vikenda devet lica sankcionisano zbog nenošenja maski, a šest zbog kršenja policijskog časa, te najavio da danas od 16.00 časova ponovo počinje sistematska dezinfekcija u javnim ustanovama.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Mirko Sovilj rekao je da je, od deset testiranih pacijenata, virus korona utvrđen kod tri i naglasio da su i ta tri, kao i svi dosadašnji pozitivni pacijenti, asimptomatski.

“Oni imaju određene kliničke slike koje su vezane za njihovo osnovno oboljenje, ali one nisu dodatno komplikovane promjenama koje bi značile razvoj infekcije virusom korona. Danas ćemo tri pacijenta premjestiti u korona bolnicu. Svi preostali pacijenti na 4. spratu su negativni, ali ćemo zbog mjera sigurnosti izvršiti retestiranje i, kad se utvrdi drugi negativan test, tada ćemo ih moći otpustiti s bolničkog liječenja”, naveo je Sovilj.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je jutros da je u Srpskoj u posljednja 24 časa novi virus korona potvrđen kod 12 lica, među kojima su ova tri iz Prijedora.

SRNA