Dana 12.05.2020. godine, Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” i Šef stručnog štaba Igor Janković donijeli su odluku o sporazumnom raskidu saradnje.

“Rudar-Prijedor i ja smo se sporazumno razišli. Za ovaj klub i grad imam samo riječi hvale. Odlazim bez ikakvog problema između kluba i mene, samo sa lijepim uspomenama. Želim da se zahvalim svima u klubu, naročito Predsjedniku UO Darku Milunoviću i Sportskom direktoru Saši Steviću. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima, tzv. Alkohol Bojsima koji su nas uvijek vjerno bodrili. Rudaru želim sve najljepše, da u sledećoj sezoni ispuni svoje ciljeve osvajanjem titule šampiona Republike Srpske, i domogne se mjesta koje zaslužuje, u društvu najboljih u Premijer ligi BIH”, izjavio je Janković.

Predsjednik UO FK Rudar-Prijedor Darko Milunović, poručio je: “Veliko hvala Igoru na svemu što je uradio za naš klub. Zajedno smo udarili temelje jednom novom Rudaru. Igoru želimo svu sreću u nastavku karijere. Što se kluba tiče, mi se okrećemo svojim obavezama, i dalje strijemeći ka našim ambicijama, a to je ulazak u Premijer ligu BIH. Nećemo žuriti sa odabirom novog trenera, ali do kraja maja ćemo zasigurno imati novog šefa stručnog štaba. Jedino što mogu reći je to da će novi trener biti neko sa naših prostora.”

Ova odluka je donesena nekoliko dana nakon što je sezona prijevremeno okončana, uslijed pandemije koronavirusa, a Rudar završio kao vicešampion Prve lige RS iza FK Krupa.

Janković je u Rudar došao u junu 2019. godine. Prije žuto-plavih, bio je trener Kozare iz Gradiške, Borca iz Banjaluke, Tekstilca iz Dervente i član stručnog štaba A reprezentcije BIH. Svoju karijeru bi trebao nastaviti kao Direktor omladinske škole FK “Borac” iz Banja Luke.

rudar-prijedor.com