Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da u posljednja 24 časa u ovom gradu nema novozaraženih virusom korona i da je jutros iz karantina izašlo svih 50 lica koja su bila smještena u hotelu “Prijedor”.

“Generalno, većina je ocjene da je ovo bio jedan od najuspješnijih karantina u Republici Srpskoj jer je korišten centralni hotel u gradu Prijedoru. Otišli su svojim kućama da ostatak od 14 dana provedu u kućnoj izolaciji”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon 43. sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Đaković je rekao da je u kovid-bolnici u Prijedoru osam oboljelih lica – dva iz Prijedora, po jedno iz Kozarske Dubice i Novog Grada, te četiri iz Oštre Luke, od kojih bi tri lica danas trebalo da budu prevezena u Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluku, a u izolaciji je po jedno lice iz Prijedora i Novog Grada.

“Kroz mjere zdravstvenog nadzora prošlo je 1.385 ljudi. Nijedno lice iz karantina i kućne izolacije nije imalo virus. Svi koji su prošli kroz hotel, a bilo je 265 ljudi, nakon testiranja niko nije imao virus što je istinska sreća za grad i nešto što je doprinijelo tome da ne poraste naglo broj oboljelih”, naglasio je Đaković.

Prema njegovim riječima, u posljednja 24 časa nije evidentirano kršenje zabrane kretanja, što pokazuje da ljudi dobro poštuju mjere.

SRNA