U protekla 24 časa u Republici Srpskoj preminulo je osam pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

“Obavještavamo javnost i medije da je u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminulo šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Radi se o četiri muškarca i dvije žene. Četvoro pacijenata je iz Banjaluke, i to sedamdesetdvogodišnja žena, osamdesetsedmogodišnji muškarac, devedesetogodišnji muškarac i sedamdesetpetogodišnji muškarac. Takođe preminuli su šezdesetpetogodišnji muškarac iz Šipova i šezdesetsedmogodišnja žena iz Prijedora. Svi preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja”, saopšteno je iz UKC-a.

Dvije pacijentkinje koje su bile hospitalizovane u dobojskoj bolnici “Sveti apostol Luka”, a kod kojih je bio potvrđen virus korona, preminule su posljednja 24 sata, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Kako se navdi u saopštenju riječ je o osamdesetogodišnjoj ženi iz Broda i osamdesetosmogodišnjoj mještanki Teslića.

“Pacijentkinja iz Broda je imala više udruženih oboljenja. Ona se u Sluzbi za infektivne bolesti liječila od 3. maja”, navodi se u saopšetnju.

Kako se dodaje i pacijentkinja iz Teslića je takođe imala više udruženih oboljenja.

ATV BL
Foto – Blic