Na području Policijske uprave Prijedor, sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na motocikle, lake motocikle i mopede.

Kontrolisana su ukupno 23 učesnika, od kojih je sankcionisano 14, zbog nenošenja zaštitne kacige, vožnje bez položene kategorije za upravljanje motociklom i lakim motociklom, upravljanja neregistrovanim motociklom, te po drugim prekršajima iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

S ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, na području Policijske uprave Prijedor, i u narednom periodu, nastaviće se sa sprovođenjem akcije pojačane kontrole ovih kategorija učesnika, kao i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada su u pitanju ograničenja kretanja brzine kretanja, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola, i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge.

Podjsećamo da je za vozače motocikala, lakih motocikala i mopeda, prilikom učestvovanja u saobraćaju, obavezno korištenje zaštitne kacige.

PU Prijedor
Foto – ilustracija