U Republici Srpskoj 27 građana u protekla 24 časa nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

MUP RS je saopštio da su policijski službenici su evidentirali i jednu osobu koja je prekršila izrečenu mjeru kućne izolacije.

Kako se dodaje u saopštenju, prilikom kontrola, bez lične zaštitne opreme (maske i rukavica) na javnim površinama zatečeno je 135 osoba kojima je uručen prekršajni nalog u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje lica sa navršenih 65 i više godina, te kretanje svih lica na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima dozvolu za kretanje izda MUP.

MUP poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

Nezavisne novine