Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije da bi članovi Štaba trebali tokom zasjedanja da se pridržavaju neophodne socijalne distance.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li bi članovima Štaba trebalo mjeriti tjelesnu temperaturu, onako kako je mjerena odbornicima pred početak Skupštine i da li se razmišlja o međusobnoj distanci prilikom sjednica gradskog Štaba, Đaković je rekao da je u toku potražnja radi nabavke uređaja za mjerenje tjelesne temperature.

“Razmislićemo i o tunelu za dezinfekciju jer imamo ponude i te vrste. Pokušavamo da nabavimo još neke uređaje, one koji se koriste za dezinfekciju na aerodromima, ali ih nismo našli na tržištu. Uglavnom, za posebnu sjednicu Skupštine iskoristili smo bolnički uređaj koji nam je dobrodošao. Potrudićemo se da što prije nabavimo takav beskontaktni toplomjer”, naglasio je Đaković.

Kad je riječ o međusobnoj distanci, Đaković je naveo da se slaže s konstatacijom da članovi Štaba idu na teren, da ostvaruju brojne kontakte i dodao da će pokušati učiniti nešto i na tom planu.

“Slažem se s tim i kolege ću pokušati malo bolje razmjestiti, ali jako mi je teško da funkcionere na to upozoravam. Smatram da je to lični stav, bez obzira što je to opasnost po mene ili po bilo koga drugog. Ako neko nema ličnu svijest o tome, a stalno govorimo o tome, na to ga je teško upozoriti jer naši ljudi zamjeraju sve ono što nije po njihovoj mjeri”, pojasnio je Đaković.

On je najavio da će već na narednoj sjednici Štaba, zbog pitanja novinara, zatražiti da se riješi pitanje distance.

SRNA