Nakon što je juče održana posebna sjednica Skupštine grada Prijedora u sali Pozorišta, pojavila se uznemirenost u Gradskoj upravi jer je temperatura predsjednika Skupštine grada Mirsada Duratovića bila 37,2 stepena.

Naime, na ulazu u Pozorište Prijedor medicinski tehničar je beskontaktinim toplomjerom mjerio temperaturu odbornika i svih koji su prisustvovali sjednici.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković je danas na pitanje novinara da li je bilo osoba sa temperaturom iznad 37 stepeni koje su juče prisustvovale sjednici odgovorio da je zabilježen jedan slučaj.

– Nažalost, imali smo jednu pojavu, ali to nismo tada znali, saznali smo tek poslije Skupštine. Predsjednik Skupštine (Mirsad Duratović) je imao povećanu temperaturu 37,2. Otišao je na kontrolu kod doktorice (epidemiolog Milica Otković), poslije toga ona mu je mjerila temperaturu i nije bilo temperature i što se toga tiče, ostaće pod kontrolom, u zdravstvenom nadzoru – rekao je Đaković.

On ističe da je ova temperatura Duratovića možda imala i psihološki uzrok.

– Da li zbog uzbuđenja zbog same sjednice Skupštine, ali nažalost za ovaj podatak se saznalo tek poslije Skupštine. Ja ne mogu odgovoriti zašto osoba to nije prijavila, vjerovatno nije htjela da razvali Skupštinu da prestane sa radom. Uznemirenost se bila razvila u Gradskoj upravi, to je bila činjenica. Ja kada bi dobio bilo kakav simptom koji podsjeća na to ne bih došao na svoje radno mjesto u tom trenutku. Tako je rekao i danas načelnik Policije, ali pojedinac donosi odluke, ja ne mogu ništa bez zvaničnog nalaza – poručio je Đaković.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović za Srpskainfo kaže da se osjeća dobro i da mu medicinski tehničar koji je na ulkazu u Pozorište mjerio temperaturu nije pokazao koliko ona iznosi.

– Ja sam dobio obavještenje juče, u kasnim poslijepodnevim satima me pozvao gradonačelnik i rekao da sam imao toliku temperaturu. Jutros sam otišao u Hitnu pomoć i izmjerio temperaturu na dva načina i maksimalna izmjerena bila je 36,2 – kaže Duratović.

On dodaje da mu je epidemiolog Milica Otković preporučila da dva puta dnevno mjeri temperaturu.

Duratović kaže da je na zahtjev Gradske uprave, bolnica u Prijedoru poslala osobu koja je mjerila temperaturu na ulazu u Pozorište. On tvrdi da ta mjera inače nije bila obavezna.

Inače, preduzeća koja imaju beskontaktne toplomjere na ulazima u svoje objekte, ne dozvoljavaju ulazak osoba koje imaju temperaturu iznad 37 stepeni što je jedna od mjera u sprečavanju širenja korona virusa.

Blic-srpskainfo.com