Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u ovom gradu u posljednja 24 časa ima troje novooboljelih od virusa korona, te da je riječ o starijem muškarcu koji je ranije bio u izolaciji, te ženi i muškarcu koji se liječe u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

“Riječ je o muškarcu starije životne dobi koji je već ranije bio u izolaciji. Kontakt osoba je zdravstveni radnik sa UKC u Banjaluci. Drugo lice je žena starije dobi i nalazi se na UKC-u. Treće je muška osoba srednje dobi, hronični bolesnik, takođe, leži na UKC-u u Banjaluci”, rekao je đaković novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Prema njegovim riječima, sve tri osobe su sa dosta komorbiditeta, a svi njihovi kontakti, kojih je do sada identifikovano 11, stavljeni su u izolaciju i testirani, te se čekaju rezultati.

“U kućnoj izolaciji su 46 lica, 38 je u karantinu, dok je 1.265 izašlo iz zdravstvenog nadzora. U prijedorskoj bolnici je šest pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima jedan iz Prijedora i pet iz Oštre Luke, od kojih je jedna osoba iz Oštre Luke dovezena u bolnicu u teškom stanju”, naveo je Đaković.

On je dodao da su, osim tri nova slučaja u Prijedoru, registrovana još tri nova slučaja u Oštroj Luci i 22 u Banjaluci i da time želi naglasiti novi rast broja oboljelih na ovim prostorima, pozivajući građane da koriste maske i rukavice.

“Molim građane da vode računa. Mnogi kažu da je ovo povećanje broja oboljelih posljedica pojava za Vaskra budući da je period inkubaicije pet do sedam dana”, poručio je Đaković.

SRNA