U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) liječi se ukupno 105 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, od kojih je pet na respiratorima.

Na Odjeljenju Covid-19 hospitalizirana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji šest pacijenata, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Pojašnjavaju da je na Odjelu hirurgije 14 pacijenata s lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije 35 osoba s lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Trebinju zbrinuto je osam pacijenata s Covidom-19, Doboju, Istočnom Sarajevu i Prijedoru po pet te u bolnicama u Foči dva i u Zvorniku jedan pacijent.

Trenutno se u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjoj Luci nalazi 66 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus, a nemaju simptome, u Studentskom domu u Trebinju 32, u Zvorniku dvije te po jedna osoba u objektima u Bijeljini i u Istočnom Sarajevu.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom 3.505 osoba, a nadzor je završen kod njih 21.584.

FENA
Foto – ilustracija