U protekla 24 časa organizovan je prevoz sedam građana Prijedora sa graničnog prelaza Rača i graničnog prelaza Ivanjica kod Trebinja i ova lica su smještena u karantin u hotelu “Prijedor”, saopšteno je danas nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

“U formiranom karantinu u hotelu `Prijedor` trenutno je smješteno 20 lica”, navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se dozvoljava kretanje od mjesta prebivališta do Donje Gradine licima koja imaju pozivnicu da 26. aprila prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

“Ova lica su dužna da se pridržavaju socijalne distance i drugih mjera propisanih radi sprečavanja širenja virusa korona”, dodaje se u saopštenju.

Podsjeća se da je juče izvršena periodična sedmična dezinfekcija javnih površina, odnosno ulica i trgova u naseljima Omarska, Tukovi, Gomjenica, Pećani, Raškovac, Urije i Čirkin Polje, te na području opštine Oštra Luka.

“Ova aktivnost je izvršena upotrebom šest cisterni u vlasništvu `Komunalnih usluga`, rudnika `Arselor Mital Prijedor` i preduzeća `Niskogradnja Marjanović` kojima je pod visokim pritiskom uz upotrebu dezinficijensa izvršena dezinfekcija ulica i javnih površina”, dodaje se u saopštenju.

SRNA