Pank-rok bend “The Shejvers” iz Prijedora predstavio je novi video-spot za pjesmu “Ponekad”, koji je bend snimio u kućnoj izolaciji zbog pojave pandemije virusa korona.

Kako su istakli iz benda, pjesma ima tematiku koja je česta kod većine pank sastava koji imaju građansku svijest i koji ne žele prihvatati norme kojima se guše ljudske slobode.

“Pjesmu smo snimili prije pojave virusa korona i ovaj put samostalno u našem improvizovanom studiju, a na snimku su radili Ruja i Makac, inače gitaristi benda. Ruja je snimio ideju, a Makac je preuzeo produkciju i uradio odličan posao s obzirom na to da smo mu dosađivali da nam to odradi što prije, što vjerovatno nijedan producent ne podnosi”, rekao je pjevač benda Boris Jandrić i dodao da je bend ovaj period izolacije pokušao da iskoristi na najbolji mogući način.

“Pa moramo priznati da je nama izolacija u neku ruku dobro došla. Stvarno već neko vrijeme treba da završimo album na kojem je planirano 15 pjesama, koje su tu, ali ima tu još dosta sitnica i finesa koje treba uraditi, a zbog gomile obaveza stalno smo ih odlagali. U pravom trenutku nam se javio naš prijatelj Indir Merdanović i ponudio se da nam radi takozvani karantinski spot, što smo rado prihvatili. Tako da sad radimo punom parom i album dobija konačno željenu formu”, istakao je Jandrić.

Iz benda dodaju da ovo vrijeme nije lako, te da je virus izazvao teške posljedice po ekonomiju, te da je zbog toga teško razmišljati o umjetnosti kada svi brinu o egzistenciji.

“Ali opet, sa druge strane, potrebna nam je ta neka oaza u koju bježimo. Što se tiče benda ‘The Shejvers’, mi smo odlučili da ovo vrijeme iskoristimo maksimalno i damo sve od sebe da unaprijedimo našu muziku i svakodnevno se čujemo, ponekad se dopisujemo satima. Radimo više nego ikad, pišemo, stvaramo, završavamo. Tako da su ovo izazovna vremena u svakom slučaju”, poručio je Jandrić.

Iz benda “The Shejvers” ističu da će proći i pandemija, ali da nisu optimisti da će se svijest ljudi nakon svega promijeniti.

“Brzo zaboravljamo, guramo stvari pod tepih, vodimo se paralom daj sve danas, koga briga za sutra. Moramo usporiti. Planeta ima svoje granice, a mi je guramo do krajnjih. U svemu ovome svako kao pojedinac koristi vrijeme kako misli da je najbolje. Naravno da u tome puno pomažu filmovi, serije i muzika, za koje možda nismo imali vremena ranije koliko smo željeli, ali upravo to ‘imanje vremena’ je parola po kojoj moramo živjeti i vratiti se onom nečem normalnom. Što se tiče ulaganja u umjetnost, gledamo situaciju u kojoj Njemačka daje milione evra svojim umjetnicima da saniraju štetu zbog virusa. Kod nas nikad nije ulagano pretjerano u umjernost, ali i pored toga imamo sjajne umjetnike u cijeloj regiji koji nisi ni navikli na nikakvu pomoć, a stvarali su bez obzira na sve”, naglasio je Jandrić.

Nezavisne novine