Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u posljednja 24 časa kod dva lica iz Prijedora potvrđeno oboljenje kovid 19.

„Jedno je medicinska sestra koja živi u Prijedoru, a radi na UKC-u u Banjaluci. Po svemu sudeći, veza je sa pojavom virusa u UKC-u. Drugo lice je čovjek koji živi u Prijedoru, a radi kao vozač hitne pomoći u Oštroj Luci. Oboje su dobrog stanja i sutra idu u Studentski dom `Nikola Tesla` u Banjaluci. Svi kontakti s ove dvije osobe su već u izolaciji i vrši se njihovo testiranje“, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

Još dvije osobe iz Prijedora zaražene korona virusom: Potvrđen 31 novi slučaj u RS – VIDEO

On je naveo da je u Prijedoru u kućnoj izolaciji 65 lica, u karantinu ih je 20, a da u kovid odjeljenju prijedorske bolnice leži šest oboljelih, od kojih je jedno lice iz Prijedora, a pet iz Oštre Luke, dok je jedno lice iz Oštre Luke, za koje se i dalje čekaju rezultati testiranja, zbog pogoršanja kliničke slike prevezeno na Infektivnu kliniku u Banjaluci.

„Situacija se komplikuje“, dodao je Đaković i ponovo apelovao na građane da se i dalje pridržavaju mjera, naglašavajući da Štab prati situaciju i da sve službe korektno rade svoj dio posla.

On je najavio nastavak dezinfekcije javnih površina u Prijedoru i Oštroj Luci, kao i novi krug dezinfekcije zajedničkih javnih površina u stambenim zgradama u Prijedoru.

SRNA