U opštini Oštra Luka trenutno je šest osoba zaraženo virusom korona, od čega su danas otkrivena tri nova slučaja.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar ističe da je situacija kranje ozbiljna, ali uvjerava da nema mjesta panici.

– Apelujemo na građane da poštuju sve mjere opštinskog i Republičkog štaba. Možemo reći da je situacija pod kontrolom. Identifikujemo sve kontakte osoba koje su zaražene. Svi koji budu imali simptome biće testirani, a inspekcija je izdala ukupno 37 rješenja za izolaciju osobama koje su bile kontakti zaraženih, njih će kontrolisati komunalna policija i MUP i obavezno moraju biti u izolaciji -izjavio je Stanar.

On je dodao da se zaražene osobe mogu dovesti u vezu kao međusobni kontakti i istakao da ne postoji saznanje na koji način se zarazila prva osoba u Oštroj Luci.

Stanar navodi da prema zvaničnim podacima nadležnih u Oštroj Luci ima ukupno sedam zaraženih i objašnjava da jedna od tih osoba samo ima mjesto prebivališta u ovoj opštini, ali da u njoj već dugo ne boravi.

– Mjere koje su zaključkom i opštinskog i Republičkog štaba usvojene ostaju na snazi, još ćemo u narednom periodu intenzivirati čićenje i dezinfekciju javnih površina i objekata, pratićemo i dalje situaciju – izjavio je on.

Stanar kaže da je petoro zaraženih iz Oštre Luke u prijedorskoj bolnici, dok je jedna osoba na Kliničkom centru u Banjaluci.

EuroBlic-srpskainfo.com