U Prijedoru je danas nastavljena akcija dezinfekcije svih javnih ustanova u kojima se odvija proces rada i gdje je povećana koncentracija ljudi tokom radnih dana.

Šef Tima za dezinfekciju pri gradskom Štabu za vanredne situacije Zlatko Ritan izjavio je novinarima da se ova, inače, redovna akcija nastavlja iako predstoji nekoliko neradnih dana.

“Praznici su pred nama, ali smo se za nastavak ove redovne aktivnosti odlučili upravo zato da i zaposleni i građani početkom radne sedmice imaju mogućnost normalno da se kreću i obavljaju svoje redovne poslove”, izjavio je novinarima Ritan.

On je istakao da će se tokom dana izvršiti i dezinfekcija svih pošta, policijskih stanica i kancelarija mjesnih zajednica na čitavom prostoru grada.

Ritan je dodao da će nakon završetka ovih redovnih aktivnosti, danas biti izvršena dezinfekcija prostora svih vjerskih pravoslavnih objekata u gradu, a tokom slijedeće sedmice biće dezinfikovani objekti svih vjerskih zajednica u gradu.

Plansku i sistematsku dezinfekciju, koja se u kontinuiteti provodi od 15.marta, danas u Prijedoru provodi dobrovoljni volonterski servis i Komunalno preduzeće Prijedor.

www.prijedorgrad.org